Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) / Mixed Martial Arts (MMA) / Submission Wrestling (SW) / Shootfighting

Ett vanligt träningspass kan innehålla följande delar: uppvärmning med teknikdrillar, thaiclinch, brottarclinch, teknikträning - stående och på marken, mittsträning, nertagningar, sparring och fysträning.

Vi har ett brett nätverk inom hela södra Sverige där vi ofta träffar folk från andra klubbar för tränings- och sparringutbyte. Vi har bl a ett nära samarbete med Frontier MMA, MMA Alliance, Karlshamn Fightcenter, Halmstad BJJ och Hörby Budoklubb. Ni hittar fler klubbar som vi samarbetar med under "Länkar".

Är du intresserad av att träna en modern kampsport där man plockat det bästa från många kampstilar? Då är detta något för dig! Vår träning riktar sig till er som vill träna för motionens skull, tävling eller självförsvar.

Våra tränare har många års erfarenhet av kampsport och är licensierade instruktörer.
Är man sugen på att tävla så finns det en mängd olika tävlingsformer med olika regelverk. Som medlem hos oss kan du tävla i Submission Wrestling, Shootfighting, MMA BJJ osv. Vi har flera medlemmar som aktivt tävlar och vi är medlemmar i Svenska BJJförbundet, Svenska MMAförbundet, Svenska Submissionwrestlingförbundet samt Svenska Shootfightingförbundet.

Som komplement till MMA är Brasilianska Jiu-Jitsu en utmärkt kampsport att träna då markkampen är en stor del av MMA.


MMA - Mixed Martial Arts

Träningspassen är uppdelade i grupper men på samma matta.
Nybörjar-/Fortsättningsgruppen tillhör du tills instruktör meddelar dig att du är redo för att ingå i den avancerade gruppen.
Två gånger/termin görs bedömning av de som tillhör gruppen för att se om man är tekniskt redo för att gå upp.

För att få vara med i Avancerad/Tävlingsgruppen krävs godkännande av instruktör samt att man tränar regelbundet.

BJJ - Brasiliansk Jiu-Jitsu
BJJ tränas med dräkt (Gi) och bör inhandlas så fort som möjligt.
Du tillhör Nybörjar-/Fortsättningsgruppen fram till dess att du blir graderad till blått bälte. För att bli graderad krävs det regelbunden närvaro och att man utvecklats tekniskt.

I Avancerad/Tävlingsgruppen tränar de med blått bälte och uppåt. Undantag kan ske då man har vitt bälte med fyra stripes.

SW - Submission Wrestling
Påminner om BJJ fast man tränar utan dräkt (no-gi. SW är också en tävlingsform. Inför tävlingar i SW kör vi ibland BJJ-passen som SW. Instruktör meddelar detta.

BJJ-Kids (7-12 år)
Träning på lördagar .

Öppen matta
Öppen träning för alla. Denna träning innebär att man kan komma ner och träna det man önskar. Instruktör meddelar när det är Öppen matta.

Möjlighet att tävla i Shootfighting/MMA/SW/BJJ/Thaiboxning

Regler
Naglar ska vara kortklippta, inga smycken/piercing under träning, fötterna ska tvättas innan man går på mattan, träningsutrustning i gott skick, rena kläder utan material någon kan skada sig på, ingen träning vid sjukdom.

Respekt för varandra. Vi tränar tillsammans och inte mot varandra


Börja Träna


© Copyright Kristianstad Kampsportcenter
Kontakt: Ordf. Harry Zweiacker - harry.zweiacker@kristianstadkampsportcenter.se
Riksidrottsförbundet Sv Budo & Kampsportförbundet Sv Tai-Jitsuförbundet Checkmat