Börja Träna

Vi har löpande intagning av nya medlemmar så det är bara att komma ner till lokalen och testa. Kontakta gärna någon ansvarig innan så att vi vet att ni kommer. Givetvis går det bra att prova ett par gånger gratis innan man bestämmer sig om man vill fortsätta. I början behövs inte någon särskild utrustning eller kläder men om man vill fortsätta så skaffar man en egen dräkt. Detta går givetvis beställa genom klubben. Eftersom vi tränar barfota, tvättar man fötterna innan man går upp på mattan.
Vi vill helst att man fyllt 7 år innan man börjar träna men i princip finns ingen övre åldersgräns. Man tränar efter sina egna förutsättningar och det är inte försent att börja!

"Den bästa tidpunkten att börja träna var för 10 år sedan men den näst bästa är nu"

Jiu-Jitsu/Tai-Jitsu
Vi tränar i traditionella jiu-jitsudräkter men som nybörjare går det bra att ha vanliga träningskläder, gärna med långa ärmar. Vi tränar barfota. Örhängen, piercingar, armband och liknande ska tas av före träningspasset.

Iaido/Iaijutsu
I början behövs inga särskilda kläder eller utrustning men efterhand så skaffar man in en träningsdräkt. Först använder man en sk bokken, dvs ett träsvärd, som kan lånas i klubben. Sedan använder man ett sk iaito, dvs ett riktigt svärd men som dock inte är skarpslipat. Detta köper man själv t ex genom klubben.

MMA/Shootfighting
Klädsel: Shorts, t-shirt/rashguard, tandskydd, susp, boxhandskar, mma-handskar, benskydd
Om man inte redan har, kan man beställa genom klubben.

SW
Klädsel: Shorts, t-shirt/rashguard, benäms ofta som nogi

BJJ
Klädsel: Gi (BJJ-dräkt). Ett vanligt träningspass hos kan se ut som följande: Uppvärmning, nertagningar, positionsbrottning, teknikträning, teknikdrillar och sparring. Vår huvudinstruktör är Peter Blackwell, Peter är den första svenskfödda svartbältaren i BJJ och därutöver flerfaldig världsmästare. Vi tillhör organisationen Check Mat som styrs av bröderna Vieira.  Vi åker regelbundet ner till Malmö för att träna för Peter och två gånger per år kommer Leozinho Vieira till Malmö och håller träningen där i en vecka. Vi har flera gånger per år instruktörer hos oss som håller i träningsläger, bland annat Daniel Haglind från Halmstad BJJ, Anders Ödahl från Ystad och Peter Blackwell från MMA Alliance. Vi är givetvis medlemmar i Svenska BJJ förbundet.

För adress & vägbeskrivning klicka här


Börja Träna


© Copyright Kristianstad Kampsportcenter
Kontakt: Ordf. Harry Zweiacker - harry.zweiacker@kristianstadkampsportcenter.se
Riksidrottsförbundet Sv Budo & Kampsportförbundet Sv Tai-Jitsuförbundet Checkmat